ATOK BALAS DENDAM

Share this article

Selasa: 1 Mac 2020

n

LEPAS AJE BUAT swab test pagi tadi, kami cari jalan untuk kescarpe tata saldi geox sito ufficiale custom dallas stars jersey negozi geox piu vicino a me negozi geox più vicino a me beneton saldi tata shop online vestiti benetton saldi negozio geox più vicino saldi benetton geox spherica uomo saldi sito geox benetton online saldi custom kings jersey gep?cknetz auto himmel Istanbul jalan-jalan area Sultanahmed lagi. Ini kali terakhir kami kat Turkiye dan sebab nak belikan ole-ole orang yang mengirim.

nn

Dari hotel, kami naik bas ke stesen Metro Pendik dan dari situ kami naik M4 untuk ke stesen Sirkeci. Misi pertama Atok, nak cari makan, sebab semalam tak dapat makan ‘ikut nafsu’. Nafsu tu maksudnya nak nasi lah.

Jauh juga perjalanan nak ke Sirkeci ni dan stesen metro bawah tanahnya jauh ke dalam tanah. Yelah, kalau ikut peta ada dua ke tiga stesen M4 ni dibawah sungai besar Bosphorus. Dalam dua tiga kali juga naik tangga bergerak yang tinggi-tinggi belaka.

nn

Jadi keluar aje dari bangunan stesen Metro terus cari makan dekat bangunan kedai-kedai berdepan stesen tram pula. Kali ni kami nak makan ala Mexico . Tu dia.. atok order nasi dengan ayam untuk kami dua orang.

Lepas makan, kami ambil tram untuk ke Grand Bazaar. Permintaan untuk ole-ole tu baru dipesan jadi kenalah belikan dulu. Nak beli barang-barang lain pun dah malas sebab harga di Istanbul memang dua tiga kali ganda dari tempat-tempat lain. Aku pulak memang tak nak membeli belah lagi sebab tak nak beg berat. Kami ada beberapa destinasi lagi nak pergi sebelum balik ke Malaysia. Memang kalau boleh tak nak beli apa-apapun kecuali tudung dan fridge magnet sebab dua tu memang dah ada orang pesan awal-awal.

nn

Agak-agak dah nak petang kami kembali ke stesen Sirkeci dan ambil Metro untuk kembali ke Pendik. Tren pun dah agak sesak sikit sebab dah masa orang balik kerja. Dari stesen Pendik kami ambil bas sampai ke hotel. Alhamdulillah misi hari ni berjaya.

n

Malam ni nak berkemas, rehat dan sedia untuk ke Lapangan Terbang Sabihah Gokcen esok pagi. Sebab tu kami ambil hotel di Pendik ni kerana lokasinya dah dekat sangat dengan Lapangan Terbang ni. Jadi tak adalah tergesa-gesa nak ke lapangan terbang.

nn

Buat masa ni sistem keselamatan di lapangan terbang memang agak ketat. Bukan saja disebabkan Covid19 tapi juga pergolakan politik antara Ukraine dan Rusia. Jadi, nak mengelakkan kesesakan seeloknya tiba terlebih awal di lapangan terbang.

nn

Alhamdulillah jam 5 petang tadi kami dah dapat keputusan covid swab test kami dan keputusannya kedua-dua negatif. Tak sabar nak terbang esok!

You might also enjoy

KE DUBLIN

Isnin lepas, saya mengendeng ikut ‘housemate’ pergi ke menyeberang laut

DESTINASI TERAKHIR: MANCHESTER

Jumaat: 18 Mac 2022 HARI NI KAMI tinggalkan Glasgow dan mulakan perjalanan ke Manchester pula. Ini bandar terakhir kami di UK sebelum…

DUNEDIN, IBU KOTA SCOTLAND

Rabu: 16 Mac 2022 BAS KAMI KE Edinburgh bertolak jam 9.40 pagi. Awal pagi kami dah ke Buchanan Bus Station untuk naik bas ke ibu kota…

HELLO GLASGOW!

Selasa: 15 Mac 2022 INILAH TEMPAT JATUH bangun selama 5 tahun. Banyak kenangan pahit manis di sini. Bandar yang menyatukan kami yang ke…

BYE HULL, SAMPAI KETEMU LAGI

Isnin: 14 Mac 2022 TIBA MASA KAMI tinggalkan bandar York dan pasangan yang dah jadi keluarga angkat aku. Hari ni kami akan ke Glasgow…

KOTA DI BALIK TEMBOK

Sunday: 13 Mac 2022 HARI NI KAMI ke York pula. Asalnya nak cari carboot tapi memandangkan masih lagi dalam bulan musim sejuk, belum ada…

KNARESBOROUGH PEKAN FAIRY TALE

Sabtu: 12 Mac 2022 HARI NI KAMI ke Knaresborough. Tempat ni lebih kurang 70 batu jauhnya dari Hull. Jadi, pagi lepas sarapan, kami pun…

PERJALANAN KE HULL

Jumaat: 11 Mac 2022 JAM 6AM, KAMI dah sedia nak keluar heret beg ke stesen kereta api King Cross. Pembantu hotel kata, tak perlu buat…